ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Ételek Manzéger Gábor "műhelyéből" I.

 

  • Tartalom:
  • Zöldséges batyu
  • Sült lazac
  • Grill tarja és csirke
  • Töpörtyű
  • Milánói rántott borda
  • Rákfarok (garnélarák)
  • Harcsapaprikás
  • Bőségtál (Budapest szelet, Karaj sörbundában)
  • Sertésszelet gombamártással
  • Borjúpörkölt
  • Mustáros sertésszűz
  • Kocsonya
  • Töltött csirkecomb
  •  Halászlé filézett, ahogy Manzéger Gábor készíti
  •  Rántott hal, filézett, Manzéger Gábor "műhelyéből"

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zöldséges batyu

291.._zoldsegbatyu.jpg

 

Zöldségbatyu
 
Köszönöm a megosztást:
1 kg cukkini
5-6 db paradicsom
5-6 db vastaghúsú paprika
½ kg csiperkegomba
2 db kígyóuborka
4 fej lilahagyma
15-20 dkg vegeta
1 dl olívaolaj
 
A hozzávalókat egyforma, kb 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy tálba rakjuk, megszórjuk a vegetával, meglocsoljuk az olajjal. Kézzel jól átkeverjük, átforgatjuk a zöldségeket.
Alufóliából kb. 30 cm-es négyzeteket darabolunk. 
Dupla fólialapokra 1 maréknyi zöldségkeveréket teszünk, és batyut formálunk belőle.
A szénparázs fölötti rácsra tesszük, 20-25 percig sütjük. 15 perc után kinyitjuk a száját, hogy a leve kigőzölögjön.
.........................................................................

Sült lazac

282.._.._sult_lazac.jpg

 

Sült lazac
A lazac filét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk, ujjainkkal áttapintjuk, esetleges szálkát csipesszel kihúzzuk. 
Serpenyőben 5-8 dkg vajat felolvasztunk, hasonló mennyiségű olíva olajjal együtt felhevítünk. 
A lazacot bőrös felével lefelé ujjunkkal elnyomkodva pár másodpercig lefogva megkapatjuk (így nem fog a bőr összerándulni). Egy-két rozmaring-ágat melléteszünk, valamint 2-3 gerezd - késlappal összenyomott - fokhagymát. Kevés sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Fél citrom levét közben ráfacsarjuk, egy két előre leszeletelt citrom karikát is tehetünk a húsra sülés közben. 
Bőrös felével 4 percig sütjük. Majd megfordítjuk, 2 és fél 3 percig a másik oldalt is megsütjük. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk. 
Könnyű ételként salátával, zöldségekkel tálaljuk, bőséges ételként adhatunk hozzá ízlés szerint krumplit vagy rizst.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Grill tarja és csirke

279_.._..grill_tarja_es_csirke.jpg

 

Grill tarja és csirke 
(vagy igény szerinti hús)
 
½ kg csirkemell
½ kg tarja
 
A csirkét előző este bepácoljuk.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, átkenjük tört fokhagymával és olíva olajjal, majd ráöntjük a joghurtot.
 
A tarját szintén bepácoljuk előző este.
 Pác: só, bors, 2 dl ketsup, fél evőkanál csípős piros arany. Ezzel a keverékkel a hússzeleteket bedörzsöljük, a kimaradt pácot rásimítjuk a hússzeletek tetejére.
 
A húsokat kiemeljük a pácból és már tesszük is bele a forró olívaolajba, ha tárcsán készítjük.
Ha faszénen sütjük a húst, akkor fóliatálcára kevés olajat öntünk, és abban sütjük ki.
.................................................................................
 

Töpörtyű

263.._.._toportyu.jpg

 

Finom, házi töpörtyű

Recept: Manzéger Gábor


A vásárolt szalonna 2/3 – ad része zsírszalonna, 1/3 - ad része ipari vagy tokaszalonna (lebőrözött tokaszalonna).

Majd két centiméteres darabokra feldaraboljuk, nagyobb lábasban, közepes lángon, többszöri kevergetés közben, pirosra sütjük.

Kezdéskor 1-1 és1/2  deci vizet lehet alá önteni, de nem muszáj. A töpörtyű akkor van kész, ha az edény oldalához nyomva már nem sistereg. Nagy lyukú szűrőn lecsöpögtetjük, kicsit kihűlve már fogyasztható. Ekkor a legfinomabb!

 ...........................................................................................

 Milánói rántott borda

 

251.._.._milanoi_rantottborda.jpg

 

Milánói rántott borda
Recept: Manzéger Gábor
 
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30-35 dkg gépsonka
50 dkg csiperkegomba
2 db hámozott egész paradicsom konzerv
1 bokor bazsalikom (cserepes) vagy
1 evőkanál szárított bazsalikom, de jobb a friss
só, frissen őrölt fekete bors
3-4 ek olíva olaj
1 ek cukor
2-3 ek ketchup
1 doboz Barilla spagetti, No.5. 8 perces, vagy bármely
jó minőségű, lehetőleg olasz, száraz spagetti tészta
Trappista sajt. Lehet parmezán is, de az jóval drágább
Rántott húshoz:
6-8 szelet csontozott karaj
só, liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
olaj a sütéshez
 
Előkészületek:
A megtisztított vöröshagymát almareszelőn, vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Tisztított fokhagyma gerezdeket fokhagyma nyomón áttörjük. Gépsonka szeleteket egymásra helyezzük, 2 részletben éles késsel gyufaszál vékonyra felcsíkozzuk, majd 90 fokban elforgatva felaprítjuk. A tisztított gombával hasonló képen járunk el.
Ledarálni nem jó, mert nem lesz gusztusos. Használjunk éles kést.
Felnyitjuk a paradicsom konzerveket. A konzerv tartalmát átöntjük egy tálba. Az egész paradicsomokat a markunkba véve áttörjük, vagy krumplitörővel átpasszírozzuk. 
Nem baj, ha maradnak apró paradicsom darabok. De a kemény részeket szedjük ki.
Húst kiklopfoljuk, sózzuk, panírozzuk szokásos módon.
 
Főzés:
Olíva olajat felhevítjük egy magasabb falú serpenyőben, vagy lábasban, amibe a hozzávalók beleférnek. Vöröshagymapépet átpirítjuk néhány perc alatt, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Beleszórjuk az apróra vágott sonkát, pár percig rotyogtassuk, pirítsuk, hogy a víz kicsit elpárologjon. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós. De mindenképpen kell egy pici só, hogy a gomba összeessen. Ha a képződött víz nagy részét elfőtte, beletehetjük az áttört paradicsomot, átkavarjuk, rotyogtatjuk. 5-6 percig főzzük, beletesszük a cukrot ízlés szerint, és a ketchupot is. Átkavarjuk, további 3-5 percig főzzük. Közben összevágjuk a bazsalikomot szára nélkül, és beleszórjuk a szószba.
2 percig főzzük, majd félretesszük. A szósz felét elrakhatjuk a mélyhűtőbe a következő alkalomig, amikor megkívánjuk a milánói spagettit.
A rántott húst kisütjük a szokásos módon.
A tészta vizét felforraljuk, megsózzuk, és a dobozon feltüntetett ideig, kb. 8 percig főzzük. Így lesz igazán "al Dente". Főzővizet leöntjük, és azonnal tálalunk. Nem öblítjük le a tésztát.
Tányérra halmozunk egy adag tésztát, rámerünk a szószból egy merőkanállal, egy kávéskanálnyi vajat teszünk a szószra, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ráteszünk egy két szelet rántott húst.
Jó étvágyat kívánok!
.....................................................................................
 

Rákfarok (Garnélarák)

243.._.._garnelarak.jpg

 

  • Rákfarok 
  • Recept: Gábor Manzéger
  • Hozzávalók:
  • Fél kg rákfarok (garnéla)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl száraz fehérbor.
  • Sűrített paradicsom, só, bors
  •  
  • A répát és a zellerszárat zsülienre (vékonyra) vágjuk. Olíva olajon megfonnyasztjuk. Két-három gerezd fokhagymát, fokhagyma nyomón áttörve, hozzáadjuk. Ezután  beletesszük a megtisztított rákfarkakat, majd felöntjük 1 ½ - 2 dl száraz fehér borral.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • Belekeverünk két teáskanál sűrített paradicsomot. 3-4 percig egyik oldal, majd másik oldalt átsütjük, a végén egy kis darab vajat beledobunk ebbe a szószba.
  • Ez összerottyan, és máris kész.

 

............................................................................

Harcsapaprikás

 

140._._._harcsapaprikas..._cimke.jpg

 

  • Harcsapaprikás
  • Manzéger Gábor „mühelyéből”
  • Hozzávalók:
  • Egy-másfél kg harcsa felkockázva
  • 2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
  • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • 3 db paradicsom kis kockára vágva
  • 3 db TV paprika kis kockára vágva
  • Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír
  •  
  • A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
  • Jó étvágyat hozzá!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bőségtál

 

1.1.1.._bosegtal_cimke.jpg

 

Budapest-szelet

Elkészítette: Manzéger Gábor

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet tarja csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • étolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • grill fűszerkeverék, ételízesítő

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát, hirtelen megsütjük. Kérget sütünk rá.

Ezután zsírozott tepsibe rakjuk, fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk. Majd a végén a fóliát levesszük és pirosra sütjük a húsokat. 

A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük a csirkemájat, és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk.

Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
 

......................................................................................................

 Karaj sörbundában.

Készítette: Manzéger Gábor.

8 szelet karaj,
3 dl sör,
3 tojás,
30 dkg liszt
Só, bors

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A lisztet és a tojást elkeverjük annyi sörrel, hogy nem túl sűrű panírt kapjunk.
A húsokat belemártjuk a palacsintatésztába és forró olajban, mindkét oldalukat megsütjük.
Sült burgonyával tálaljuk. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sertésszelet gombamártással

 

99.._.._sertesszel._gombm..jpg

 

  • Sertésszelet gombamártással, krokettel.
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 1 kg szeletelt tarját befűszerezünk (só, bors, fokhagymapor), majd lefedve, hideg helyen állni hagyjuk 1-2 órát, illetve, amennyi időnk van.
  • 5 dkg vajat és
  • 1 dl olíva olajat felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  • Ezután tepsibe rakjuk, ráöntjük a pecsenye levét, valamint
  • 2-3 dl sört (ne lepje el a húsokat)
  • 1 fej fokhagymát, héjával együtt „derékba” vágunk és azt is beletesszük,
  • 2-3 zellerszárat dobhatunk még bele.
  • Fóliával lefedjük és 190 fokon 1 óra hosszáig (puhulásig) pároljuk.
  • Levesszük a fóliát, a pecsenyelé kétharmadát leöntjük.
  • A húsokat megforgatjuk, és kb. 15 percig 200 fokon pirosra sütjük.
  • Pecsenyelé:
  • A lében lévő zellerszárat és fokhagymát összetörjük (krumplinyomóval), majd az egészet átszűrjük egy lábasba, még egy kevés borssal ízesíthetjük, beforraljuk.
  • Teáskanálnyi lisztet adunk hozzá, majd habverővel állandóan kevergetve forraljuk a megfelelő sűrűségűre.
  • Gombamártás:
  • Fél kg erdei gombát (fagyasztott) kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sülthús mellé tálalhatjuk.
  • A krokett bolti (fagyasztott). Ennek ellenére nagyon finom volt.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Borjúpörkölt

 

54.._borjupork._c..jpg

 

  • Vörös boros borjú lábszárpörkölt gazdagon
  • A receptet MANZÉGER GÁBORTÓL kaptuk
  • 1 kg borjú lábszár,
  • 70 dkg csontos borjú oldalas
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma,
  • 3 paradicsom,
  • 3 TV-paprika
  • 15-20 dkg sertészsír
  • 1-1  evőkanál só, bors, köménymag,
  • 5-6 db babérlevél
  • 1-1 evőkanál gulyáskrém, piros-arany, fokhagymakrém, pirospaprika
  • 2-3 dl száraz vörösbor
  •  
  • A lábszárat lehártyázzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast csont a mentén földaraboljuk.
  • Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, 10 percig rotyogtatjuk. Az apróra vágott fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Még 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadunk egy evőkanálnyi őrölt paprikát, a fűszereket, és 2 deciliter vizet. 
  • Beletesszük a fazékba először az oldalast, majd felülre a lábszárat. Nagy lángon hirtelen felforraljuk. Amikor a szaft kezd bugyogni, takarékra vesszük, és két – két és fél órán keresztül főzzük. Főzés közben rázogatjuk, amíg rendesen levet nem enged, addig nem keverjük.
  • Ha túl sűrű a szaft, kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor már majdnem puha a hús, beleöntjük a vörösbort. A bor után még egy evőkanál pirospaprikával megszórjuk.  Ezután még 20-25 percig főzzük. Nokedlival, tésztával, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mustáros sertésszűz

 

 

 

32._.._.._.._mustaros_szuzpecsenye.jpg

 

  • Mustáros szűzpecsenye
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 2 db vastag sertés szűz,
  • 1 nagy csomag szeletelt bacon,
  • Só, bors, mustár, olíva olaj, 2 dl sör
  • Fokhagymás sertéssült fűszerpor
  •  
  • Sütés előtti napon két és fél, három cm-es karikákra vágjuk a sertés szüzet.
  • A vágott felületnél enyhén megnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszer-sóval meghintjük. Karikánként kávéskanálnyi mustárral megkenjük. Hűtőben 24 órát pácoljuk. Másnap a húskarikákat két szalonna csíkkal áttekerjük (a vágott felületet szabadon hagyva). Hústűvel átszúrjuk, hogy a bacon ne tekeredjen ki.
  • A húspogácsákat folpakkal letakarva további két órára pihentetjük. Felforrósított serpenyőben a húspogácsákat a vágott felületeiken átsütjük, majd tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fennmaradt sült olajjal, és a két dl sört aláöntjük. Alufóliával a tepsit letakarjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig pároljuk. Fóliát levéve 200-220 C fokra emelt hőmérsékleten lepirítjuk (10 perc egyik oldal, még 10 perc másik oldal), a bacon piros, ropogós legyen. Tepsis burgonya, steak-burgonya, rizs, krumplipüré igény szerint ideális hozzá. Tálaláskor a sült zsírral meglocsolhatjuk a húst is és a köretet is. Csak finomabb lesz tőle az íz!
  •  
  • Gombaszósz
  • Fél kg csiperke vagy erdei gombát kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sült hús mellé tálalhatjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Kocsonya

 

kocsonya_j.jpg

 

  • Kocsonya
  • Manzéger Gábor „műhelyéből”
  • Hozzávalók:
  • 3 első köröm,
  • 2 fül,
  • 2-3 farok,
  • 40 dkg sertés-comb,
  • 1 első füstölt csülök
  • 40 dkg bőrke,
  • 2 fej fokhagyma, tisztítva, egészben,
  • 1 nagy fej vöröshagyma, egészben,
  • 4-5 db nagy sárgarépa tisztítva, egészben,
  • 4-5 db nagy zöldség, tisztítva, egészben,
  • 30 szem egész bors, kb.
  • Kevés vegeta, kevés só
  • 1 teáskanál piros paprika,
  • A füstölt csülköt előfőzzük: forrástól számított 40-45 percig zubogva főjön (hogy ne legyen túl füstös íze a kocsonyának).
  • Az előfőzött csülökkel együtt hozzávalókat nagy edénybe helyezzük, annyi vizet öntünk rá, mint a húslevesre szoktunk. Amikor elkezd forrni, lekanalazzuk róla a habot.
  • Ezt követően tesszük bele a zöldségeket és a fűszereket. Takaréklángon összesen 4-4,5 órát főzzük.
  • A forrástól számítva kb. 2 óra múlva a zöldségeket, 3 óra főzés után a fület és a bőrt is kivesszük, és tovább főzzük.
  • A főzési idő elteltével kóstolás, sózás (kicsivel erősebb sózást igényel, mint a húsleves).
  • A csülköt kicsontozzuk, a körömből csak a nagyobb csontokat emeljük ki.
  • A húsokat (vegyesen) tálkákba adagoljuk, majd rászűrjük a levet.  Hideg helyre tesszük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Töltött csirkecomb

 

t.csirkecomb_v.j..jpg

Májjal töltött csirkecomb

Hozzávalók: 8 db egész csirkecomb, 3 db zsemle, tej, 50-60 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, 5-6 gerezd fokhagyma, kacsazsír, só, bors, majoranna, kakukkfű

Csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk a húsról. Csirkemájat ledaráljuk, kis lyukú darálón. Fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a májhoz. Petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is a májhoz adjuk. Zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, majd a májhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majoránnát, majd alaposan összekeverjük. Csirkecombok bőrét tűvel, cérnával hozzávarrjuk a húshoz, csak egy kis nyílást hagyunk, ahol betölthetjük a májas tölteléket, majd a nyílást is összeöltjük. A betöltött combokat kacsazsíros tepsibe tesszük, megszórjuk sültcsirke fűszersóval, kevés majoránnával. Alufóliával betakarjuk, másfél órát sütjük, 180 fokon. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat.

Családunk egyik kedvence!                    

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Halászlé filézett, Manzéger Gábortól

 

filezett_halaszle.jpg

 

  • Filézett halászlé
  • Ahogy Manzéger Gábor készíti
  • Hozzávalók: 4 fő részére
  • Egy 2 kilogrammos ponty
  • 2 db tenyérnyi keszeg (tisztítva, darabolva)
  • 2 db tenyérnyi kárász (tisztítva, darabolva)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (kockára vágva)
  • 1-1 paprika, paradicsom (felkockázva)
  • 4 evőkanál piros tört paprika, só
  • 2 halászlé kocka
  • Ajánlott még:
  • 2 szelet harcsa (ez el is hagyható), de, ha beletesszük, javítja az ízhatást.
  • A pontyot felbontjuk, tisztítjuk, szeleteljük és a harcsával együtt kifilézzük. A filézett szeleteket besózzuk.
  • A ponty fejét, farkát, uszonyokat, gerincet, a kárászokat, és keszegeket, felöntjük (körülbelül 3-4 liter) vízzel.
  • Majd egy bő órán át zubogva főzzük.
  • Ezután nagylyukú szűrőn leszűrjük, a csontokat kidobjuk, és újra feltesszük főzni, hozzáadva a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot.
  • Fél órát erősen forraljuk. Levesszük a tűzről és bot-mixerrel pépesítjük.
  • Ismét átszűrjük a nagylyukú szűrőn.
  • Visszatesszük a tűzre, beledobjuk a halászlékockákat, pirospaprikát, és jól összeforraljuk.
  • Hozzátesszük a halszeleteket, 10 perc csendes forralás után kerülnek bele a belsőségek (haltej, halikra), (most még adhatunk hozzá sót, ha úgy gondoljuk), és még 10 perc csendes forralással fejeződik be a többórás művelet.
  • Kedves szakácsunk örömmel főzte, mi pedig boldogan fogyasztottuk a csodás étket.  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::    

Rántott hal (filézett) Manzéger Gábortól

 

r.hal_1..jpg

 


A filézett, besózott halszeleteket panírozzuk, és forró olajban kisütjük. Citrom szeletekkel és majonézzel tálaljuk. Akinek még a halászlé után több is fér a pocakjába, az főzhet mellé petrezselymes burgonyát.                   

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Zsu-Masszázs!

► Masszázs, a szépség és egészség előszobálya!

zsu-masszazs.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

2. + Dr. Nem Doktor +

► Dr? Az itt lévő dr-ok jogosultak dr-ként a dr előtag használatára. A doktorokban, tanácsaikban megbízunk. De ön doktor? Nem vagyok Dr. De ettől még tudhatok. Tőlük tanulok 2011 óta. Dr...

dr-nem-doktor.hupont.hu

3. Balos

► Baloldali értékeket képviselö honlap

balos.hupont.hu

4. Gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapest

► Olcsó gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapest környékén +36 70 282-8829, lakásfelújítás, szobafestés, gipszkarton álmennyezet készítés, tisztasági festés.

gipszkartonszerelese.hupont.hu

5. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

6. RE - FLEXI - OK

► "Ágyúval verébre?!"

reflexiok.hupont.hu

7. Minden, ami gyógynövény

► Gyógyulj a természet erejével! Minden betegségre van gyógyír! Őseink tudták, hogy kell. Az ősi tudás van minden kezelésemben.

humanterapia.hupont.hu

8. A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

► Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül. Kásler Árpád

ahazanemeladomozgalom.hupont.hu

9. SÜTIKÉK - RECEPTTÁR

► Összegyűjtött, kipróbált receptjeim gyűjteménye

sutikek.hupont.hu

10. Mindent amit tudni akarsz

► Egyszerübb mint gondolnád

tarako.hupont.hu

11. Eladópont

► +36 30 494 1848 53gyula19@freemail.hu

eladopont.hupont.hu

12. KÜLSŐ - BELSŐ AJTÓKILINCSEK ÉS FOGANTYÚK AKCIÓS ÁRON MISKOLCON...

► Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, VW minden, autótípushoz és márkához!!!

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

13. Versek, fotók, művészetek, süni, természet.

► "akkor lesz itt szép világ, ha égig ér a szarkaláb, és az úton sündisznócska, riszálja a popsiját"

antalkiss.hupont.hu

14. Angyali menedék

► Angyali vezetés a megfáradt és beteg lelkeknek

archangelgabriel.hupont.hu

15. Vattacukor gépek! Pavilon Sátor Rendezvény Garázs Vendéglátó Sátor

► PAVILON SÁTOR, PONYVAGARÁZS, SÁTORGARÁZS, GARÁZS, SÖRSÁTOR, PIACI SÁTOR, RENDEZVÉNYSÁTOR. GÁZ/12V - 220V ELEKTORMOS VATTACUKOR GÉP, ÉS 220V POP-CORN GÉP

pavilon.hupont.hu

16. Erika-bútor Szalkszentmárton Lakberendezés-Lakástextil kiskereskedelem

► Teljes Lakberendezés,Román Bútorok ,étkezők,tálalók,konyha bútorok, ,Ágyneműk ,Paplanok,Párnák

erika-butor.hupont.hu

17. FÉNYOLDAL ☼ Mechkan Felix

► A FÉNY Hierarchia Információi

fenyoldal.hupont.hu

18. Védett Föld

► Föld és Természetvédelem: (Védett és kipusztult állatfajok - Védett növényeink) A Tasmán Tigris - (másnéven) - Az Erszényes Farkas. (Veszélyeztetettségi státusz: besorolás)

vedettfold.hupont.hu

19. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

20. Alexa Ákos bűvész és előadó művész

► www.facebook.com/alexamagus

alexamagus.hupont.hu

21. NEMZETKÖZI GYERMEK ATLÉTIKAI TALÁLKOZÓ VARSÓ 2013

► Információt kaphatsz, a Varsói versennyel kapcsolatosan. Indulás, utazás szállás, felszerelés, valamint , eredményeid alapján hol állsz a válogatási rendszerben

bencspal.hupont.hu

22. Irány a Kanári-szigetek, fedezze fel TENERIFÉT!

► Apartman bérbeadás, Autóbérlés, Reptéri transzfer, Repülőjegy

tenerife-hu.hupont.hu

23. Hács története

► Író - szerkesztő: Kubik György

hacstortenete.hupont.hu

24. POLGÁRDI BÚTORBOLT 8693 Lengyeltóti,Csokonai u.1 Tel.:85/330-370

► <H1>Hálószoba és nappali bútorok, konyhabútorok,étkező garnitúrák,tálaló szekrények,ülőgarnitúrák,gardróbok,kiegészítő kisbútorok!</H1>

polgardibutor.hupont.hu

25. Miley forever!:D

► Minden ami kell Mileyről!:)(:

ilovemileycyrus.hupont.hu

26. Váratlan utazás és Sarah Stanley rajongói oldala

► " Éjre éj és napra nap, egy bűvös hálót rázogat, Hol titkos hang súg átkokat, Neki, hogyha ott marad" Tennyson-Anna a Zöldoromból

varatlan-utazas.hupont.hu

27. Lopár, lakókocsis nyaralás olcsón, klímás lakókocsiban!

► Nyaraljon a paradicsomparton, kapcsolódjon ki a San Marino campingben, olcsó, kényelmes, lakókocsiban a tengertől pár lépésnyire.

loparlakokocsi.hupont.hu

28. Aszfaltozás,Útépítés, Profi Minőségben Dolgozunk, Jó Áron, Országosan !

► Aszfaltozás, Már csak az aszfalt hiányzik? Gyors, hatékony, költség optimalizált aszfaltozás egész Magyarország területén, Hívjon Bizalommal!! Tel:( 06/70/770-3547)Mivel magas minőségben dolgozunk ! Jó Áron !

ujaszfalt.hupont.hu

29. Női Varázs-Marcsitól

► „Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippokratész)

noivarazs-marcsi.hupont.hu

30. Lady-Well

► Női kondi-fitness-wellness szalon

ladywell.hupont.hu

31. 6.Württemberg Huszárok - Erdőszentgyörgy

► A Württemberg Sándor Egyesület tagjai olyan elhivatottságot érző emberek, akik felvállalták a huszárság -mint népünk történelmi értékeinek megtestesítője - hagyományainak, szabályainak, erkölcsi alapjainak életben tartását

wurttemberg.hupont.hu

32. Szijasztok,ez egy csajos,és emos oldal

► Ezen az oldalon lesz minden,ami a csajokat érdekli,és megtudhatod mi is az az emo!

girlsandemo.hupont.hu

33. Az Állatok Világa!

► Sziasztok! Üdvözöllek titeket! Ezen az oldalon mindent megtudhattok arról, hogy hogyan kell Állatot tartani úgy, hogy az a Állatnak is jó legyen meg persze a gazdiknak Gyere merülj el velem a Állatok világába!

haalak.hupont.hu

34. Wernig elszívó ventilátor javítás - szerelés +36209884170

► Wernig WC - szagelszívó és fürdőszobai párátlanító ventilátor javítása non - stop. Időszakos karbantartás , 0 - 24 készülék szerelés,időrelé beállítás,kondenzátorok cseréje. Egycsöves központi rendszerek kiépítése, nagynyomású kisventilátorhoz

wernig.hupont.hu

35. FAIRY MEDIA MINI MOVIE FOR THE KIDS

► Real cinema experience for the little ones – The enlarged projected pictures appear one by one on the wall of the darkened room

minimovie.hupont.hu

36. Demi Lovato (:

► Itt mindent megudhasz Demiről

demi-info.hupont.hu

37. Cicák!:D

► Itt megismerheted a cicák fajtáit és még más hasznos tudnivalót róluk!Ezen az oldalon még más dolgokat is találsz:)

ciccc.hupont.hu

38. LÁCACSÉKE

► 2010 szeptemberétől azok a hírek és képek kerülnek ide, melyek feltöltési-korlát miatt már nem helyezhetők el a www.lacacseke.hu oldalra. Az új hírek, információk az Oldalak (menü) pont alatt találhatók

lacacseke.hupont.hu

39. Állati Barát, ahol minden állat számít!

► Ez az oldal azért jött létre, hogy minél többet megtudj az állatokról és a növényekről, és közben jól szórakozz!

allatibarat.hupont.hu

40. **Sziszi OldalaƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*ami mindennel fogizik

► mindennel!AZ OLDAL MÉG SZERKESZTÉS ALATT ÁLL!!!!Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ( a másik két oldalunk:selcsi-fan.mindenkilapja.hu,ls a másik meg:classschool.qwqw.hu,és ha olyan feliratú dolgot látsz akkor ne hidd azt hogy loptam,mert én csináltam azokat is!!!

mindenfelestar.hupont.hu

41. Négykerekűek

► Dorombölő Lóerők és a Csoda autók

loero.hupont.hu

42. Samara Morgan

► A O

samara.hupont.hu

43. - S - t - T - i - G - m - a -And The World

► Versek

andtheworld.hupont.hu

44. IKOTICS - VEZETÉSTECHNIKA

► Vezetéstechnikai tréningek ! ! ! ikotics.istvan@digikabel.hu

ikotics-vezetestechnika.hupont.hu

45. Divat, sztárok, idézetek, ruhák és minden ami kell *-*

► Sztárok ,divat,Legjobb zenék, kedvenc előadók, legmenőbb cuccok különleges eseményekre és sulis dolgok-cuccok szünetekre...Csak itt és csak most... :) Mert ide érdemes benézni <3 És lécci mindenki lájkolja a Facebookos oldalunkat íme: https://www.fac

iszaszi.hupont.hu

46. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-701-8435

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

47. SMIDESZ ZENEKAR és STÚDIÓ

► Zenekar - Stúdió - 1971 Celldömölk CBG - KMK

smidesz.hupont.hu

48. SIMON ZOLTÁN

► Festő

simonzoltan.hupont.hu

49. Az én oldalam

► Érdemes körülnézni.

pannikaegyedioldala.hupont.hu

50. Diéta vagy fogyókúra? A jó diéta alkalmazása fontos a fogyókúra sikeréhez!

► "Ép testben, ép lélek!" A karcsú test titka a jó alakformálás.Ha személyre szabott diéta alkalmazását követem,mert fogyókúrázok, kitartónak,célratörőnek kell lennem.Ami még elengedhetetlen, hogy a fogyókúra sikeres legyen, az a lelkem!

jo-dieta-sikeres-fogyas.hupont.hu

51. Térkép a kínai medicinához

► A kínai orvoslástant és természetgyógyászatot szeretném közelebb hozni látogatóimhoz

tudatostest.hupont.hu

52. Fantázia Jelmezkölcsönző és Ruhajavító

► Kedves Látogatók, Kölcsönözni vágyók, Ruhát javítani szándékozók figyelem, Nálam megtaláltok "majdnem mindent" egy helyen!!!

fantaziajelmez-ruhajavito.hupont.hu

53. Ingatlanok Ipari Ingatlanok Hotelek Szállodák a Balatonnál és Országszerte

► Nyaralók, családi házak, építési telkek, ipari ingatlanok, hotelek, külterületi ingatlanok értékesítése, kiadása, eladása a Balatonnál, Zamárdi és környékén ill. Országszerte

cdingatlan.hupont.hu

54. Orange&Lemon Apartman, Hajdúszoboszló, Sport u.

► Egész évben szeretettel várjuk feltöltődni vágyó vendégeinket igényesen berendezett, légkondicionált, üdülőövezetben, ám mégis csendes környezetben található apartmanunkban. Extra szolgáltatások kedvező áron! Üdülési csekket elfogadunk

orange-lemon.hupont.hu

55. ALEXANDR INGATLAN - adás - vétel - bérel - kiad - csere - keresés

► Cégünk 14 év tapasztalatával segít Önnek az ingatlanja értékesítésében, bérbe adásával. Kérésre megkeresi az Önnek leginkább megfelelő lakást, házat, telket, üzletet, bérletet, ipari ingatlant. Főleg Budapest I.-II.-III.-V.-VI.-XII.-XIII.ker.-ben

alexandr.hupont.hu

56. SAJÁT FOTÓIM

► Ezen a lapon olyan képeket láthatsz, amik nálam készültek.

radul.hupont.hu

57. rendelj!!!!!!!!!!!!!!!!! dollz@citromail.hu

► dollz nevelde rendelj dollzt!.Újulás!

dollzpeace.hupont.hu

58. Visszajelző

► Gépkocs utánfutó irányjelző visszajelző

visszajelzo.hupont.hu

59. Zakatori Paci-Lóca Istálló

► Rendhagyó biológia óra általános iskolások, óvodások részére. Istállónk szívesen fogadja a lovakat, természetet kedvelő gyerekeket,felnőtteket udvarunk lakói közé tartoznak, vadkacsák, szürke lúdak, cicák, kutyák, pónilovak és nagylovak.

paciloca.hupont.hu

60. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

61. Bauxitbányász Horgász Egyesület (Tapolca)

► Balatoni horgász paradicsom a szigligeti öbölben.Megközelíthető a 71-es főút 88-as km-szelvénynél.Vizparthoz közeli horgászház négy vendégszobával,szociális blokkal.Vendégeinknek bérelhető csónakokat biztosítunk.

bauxithe.hupont.hu

62. újra szerkesztésnek indul...

► Kagylózdd!

ufomania.hupont.hu

63. Üdvözlet Dárt Cséder birodalmában.

► Élete, kardjai, eredményei novelláit, kommentárjait, sőt saját véleményét is elolvashatod, ha most mindegyik menüpontot elolvasod. Ezen a weboldalon még az Átkok-Sorozat (R) első részének, a Cséder Átok pár fejezetét is el lehet olvasni!! ;)

cheder.hupont.hu

64. NAGY GÁZSZERVIZ KFT. Kazánjavítás, gázszerviz, gázszerelés 06204260249

► Gázkazán, gázkészülék javítás, karbantartás, csere. Székesfehérváron, Fejér megye teljes területén, illetve Érden és Dunaújvárosban is! www.facebook.com/kazandoki

kazandoki.hupont.hu

65. Ercsi Internetes Piactér

► Várjuk az eladni és venni kívánó közönséget!

ercsibazar.hupont.hu

66. Yves Webshop

► --------LEGJOBBAT A LEGOLCSÓBBAN!!! --------GARDRÓB KISÖPRÉS!!! -----------LEÁRAZÁS, KIÁRUSÍTÁS, AKCIÓ, Női, Gyermek, Férfi, Nagymama RuháK, Kiegészítők, Lakberendezés, Műszaki cikkek, Irodaszerek, Könyvek, Nyelvkönyvek, Photo album, Újság, DVD lemez

yveswebshop.hupont.hu

67. Egy új közösségi portál, ahol bevételed is lehet belőle

► Itt megtalálod, hogy léphetsz kapcsolatba egy e egyedülállóan új közösséggel ahol bevételed származhat belőle kitartás ambíció akarat

kozossegpenz.hupont.hu

68. HELIKOPTEREK

► ÜDVŐZLET aki szereti a helikoptereket anak it a helye mert van egy pár szó a helikopterekről

nyetu.hupont.hu

69. ♥ twlight ♥ new moon ♥ eclipse ♥ breaking dawn ♥

► Minden, amire csak szüksége van egy twilighternek =) [átalakítás alatt]

monamoon.hupont.hu

70. Idézetek :)

► 2o1o. o9. o1. *Az, hogy túlteszed magad rajta, nem jelenti azt, hogy elfelejted, nem jelenti azt, hogy hűtlen leszel az érzéseidhez, csak annyit jelent, hogy tűrhető szintre csökkented a fájdalmad, egy olyan szintre, ami nem tesz tönkre..!

sbgurl.hupont.hu

71. Varga Géza: A székely rovásírás

► Nemzeti írásunk teljesebb leírásának vázlata

szekely-rovasiras.hupont.hu

72. Bélyegeim - My stamps

► Ez a weboldal azoknak szól, akiket elvarázsolt a bélyegek világa. Alapvetően a magyar klasszikusok - krajcárosok, a turulkiadások - kerülnek feltöltésre, de más különlegességek is helyet kapnak. Nem csak nézelődni lehet, vásárolhatsz is.

mystamps.hupont.hu

73. KIT-DOFK Minősítő Bizottság

► Az EU Kulturális Örökségének Részét Képező Műalkotások felfedezése és felkarolása fontos részét képezi a KIT-DOFK (Komolyzenei Művészeti, Irodalmi Művészeti és Tudományos Alkotói Díjak Odaítélésével Foglalkozó Kuratóriumának Elnöksége) munkájának

kit-dofk.hupont.hu

74. -Inferno- Goth lélek

► ..Hogy mitől lesz az ember Goth? .. Az szépen lassan kialakul benne, és nem is biztos, hogy tudjuk, Goth érzésekkel járjuk a világot..

mygothicmusic.hupont.hu

75. Számvitel oktatást és teljes körű könyvelést vállalok! 06 30 872 96 30

► Cégek teljes körű könyvelését vállalom Budapesten és vonzáskörzetében, illetve vizsgára való felkészítést vállalok számvitelből bármilyen szinten!

szamviteloktatas.hupont.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 132
Heti: 688
Havi: 1 235
Össz.: 850 478

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek Manzi Gabi "műhelyéből" I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2025 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »